DEKORASYONDA NEOKLASİK AKIM | Evdekor Mobilya
DEKORASYONDA NEOKLASİK AKIM

Ev dekorasyonlarınızda hem modernlik hem de klasikliği bir arada yaşamak isteyenler için neoklasik mobilya akımı en çok tercih edilen akımların başında geliyor. Neoklasiği kurgulayarak mobilya ve dekorasyona uyarlamak da oldukça zevkli bir iş. 

18. yüzyılın ortalarında resim sanat ile birlikte ortaya çıkan ve 19. yüzyıl başlarında terk edilen neoklasisizm akımı, son dönemlerde dekorasyonda daha çok karşımıza çıkmaya başladı. Bu tarzın en önemli temsilcisi olan neoklasik koltuk takımları,  21. yüzyılda ve görüşüne göre gelecek yüzyıllarda da en çok tercih edilen modellerin başında gelecek.

Neoklasik Dekorasyon Tam Olarak Nedir?

Yunan bir kelime olan “neo” yani “yeni” anlamına geliyor. Neoklasik akım ise yeni ve eskinin harmanlamısıyla ortaya çıkan bir akım bakıldığı zaman. Klasik mobilyanın ve modern mobilyanın, dekorasyonda aynı anda kullanılarak farklı bir görünüş yaratmasıyla ortaya çıkmış. Özellikle geçmişin izlerini detaylarda kullanmayı ve taşımayı sevenler aynı zamanda da yenilikten vazgeçemeyen insanlar için neoklasik dekorasyon ilk tercih oluyor. 

Neoklasik Dekorasyon Tarzı Mobilyada Nasıl?

Neoklasik dekorasyonda; geometrik şekillerdetay süslemeleri ve oyma desenleri sıklıkla kullanılıyor. Lüks ve gösterişli mobilyalar bu tarz ve dekorasyonun en çok kullanılan süsleri. Aynı zamanda da gümüş, varak ve gold tonları sıklıkla kullanılıyor. Evinizde neoklasik akımının etkisini görmek istiyorsanız ilk olarak koltuk takımlarınızda değişiklik yapmanız gerekiyor. Lacivert, bej, gümüş renklerinin bir arada kullanıldığı işlevsel ama bir o kadar da lüks koltuk takımlarını seçerek başlayabilirsiniz. 

 

Sepet Boş