EVCİL HAYVAN SAHİPLERİ NASIL MOBİLYA SEÇMELİ? | Evdekor Mobilya
EVCİL HAYVAN SAHİPLERİ NASIL MOBİLYA SEÇMELİ?

Modern ev yapılarında genel olarak dekorasyonlar ve mobilya seçimleri aile fertlerine uygun olarak yapılır. Küçük bir çocuğunuz bulunuyorsa, bir çocuk odası takımı; ebeveynler için bir yatak odası gibi.. Ancak modern çağın en büyük artılarından biri de bilinçlenmek. Bilinçlenerek evcil hayvan sahiplenmek. Hemen hemen hepimizin evinde bulunan ve yaşam dinamiklerimizden birini oluşturan evcil hayvanlar; ev düzenimizin en önemli parçası olmalı. Kedisinden köpeğine, balıktan kuşa sahiplendiğiniz tüm hayvanları hem hayatınıza hem de evinize entegre etmelisiniz.

Bilim insanları, evlerinizi bir hayvan ile paylaştığınız zaman daha mutlu ve daha sağlıklı bir yaşam süreceğinizi ispatladı. Ancak aynı durum evleriniz için aynı olmayabilir. Tamamen size özel ve kişisel bir ev dekorasyonunda, ev dekorasyonunuz zarar görebilir ve en önemlisi de evcil hayvanınız mutsuz bir yaşam sürebilir. Bu nedenle de ev dekorasyonu yaparken evcil hayvanınızı düşünmeli veya bir evcil hayvan sahiplendiğiniz zaman ev dekoraysonunuzda ve mobilyalarınızda değişiklik yapmalısınız. Peki ne gerekli? Gelin birlikte “evcil hayvan sahipleri nasıl mobilya seçmeli ve nasıl ev dekorasyonu yapmalıdır?” sorunun cevabını bulalım.

İlk Olarak Temizlik ve Özel Alan…

Bir can sahiplenirken onların her zaman size ihtiyacı olduğunu en önemlisi de sevginizi her an hissetmek istediklerini kesinlikle unutmayın. Manevi duyguları verdikten sonra sıra geldi diğer ihtiyaçlara. Temizlik ve özel alan… Öncelikle şunu belirtmek gerekiyor ki dünya üzerinde en çok sahiplenen hayvan köpekler. Daha sonra da kediler geliyor. 

Köpekler ve kediler birbirinden çok farklı iki canlılar. Köpek ihtiyaçları çok daha başka iken kedi ihtiyaçları çok daha farklı işliyor. Bu nedenle de kedi ve köpeklerin temizlik ihtiyaçları da birbirinden ayrılıyor. Köpekler yıkanması gereken hayvanlar iken kediler kendilerini yalayarak temizleyen canlılar. Düzenli bir temizlik ve tüy bakımı ile hem onları rahatlatabilir hem de evdeki mobilyalarınıza geçecek olan tüylerden kurtulmuş olacaksınız.

Bakımın ötesinde bir özel alan bulunuyor. Kedilerinizin veya köpeğinizin; koltuklarınıza, yastıklarınıza ve diğer mobilyalarınıza zarar vermesini istemiyorsanız onlar için özel oyun alanları yaratmanız gerekiyor. Örneğin köpeğiniz için toplardan oluşan küçük bir alan yaparken, kediniz için tırmalama tahtası alabilirsiniz. Böylelikle hem minik dostlarımızın eğlenmesini sağlarken hem de mobilyalarınıza zarar gelmesinden kurtulabilirsiniz. 

Halı Seçimi Nasıl Yapılmalıdır?

Kedi ve köpek beslenen evler için hayvanlarınız ne kadar eğitimli olursa olsun, önerilen evinizde halı olmamasıdır. Anca özellikle Türk aile yapısında halının önemi büyüktür ve neredeyse tüm evlerde bulunuyor. Bu nedenle de halının kullanımının kaçınılmaz olduğu evleriniz için kısa tüylü ve çok pahalı olmayan halılar seçmenizde fayda var. 

Halı kokuyu hapseder aynı zamanda da tüyleri üzerinde tutar. Bu nedenle de yıkanabilen halılar seçmeniz sizin faydanıza olacaktır. 

Sepet Boş